HU | EN

Helyi fejlesztések és szegénység csökkentés


Helyi fejlesztések és szegénység csökkentése

Program Operátor:
Miniszterelnökség (Nemzeti Kapcsolattartó)

Donor Program Partner:
Norvég Önkormányzatok Szövetsége (KS)

Program célkitűzés:
Megerősített társadalmi és gazdasági kohézió. A program megerősíti a magyarországi közintézmények, a helyi és regionális önkormányzatok és azok szövetségeinek intézményi kapacitását és a humánerőforrás-fejlesztést, a norvégiai hasonló intézményekkel és hatóságokkal, valamint azok szövetségeivel folytatott együttműködés és ismeretek átadása révén.
A program ösztönzi az ágazatok közötti partnerségeket, beleértve a civil társadalmat is.
A program biztosítja a helyi fejlődés és a szegénység csökkentésének szisztematikus megközelítését a legkevésbé fejlett régiókban, integrálva az oktatás, a foglalkoztatás és az egészségügy intézkedéseit.
A program a jó kormányzás területén meglévő standardok és normák végrehajtására összpontosít egyedi modulokon keresztül, beleértve az átláthatóságon és a jó kormányzáson dolgozó civil társadalmat célzó csekély összegű támogatásokat nyújtó alapot.
Az Európai Közegészségügyi Kihívások elleni küzdelem során az onkológia, E-egészségügy és egészségügyi alapellátás kerül fókuszba.

Keretösszeg:
36 485 882 EUR (~13,134 milliárd HUF)

Támogatott területek:
Helyi fejlesztések és a szegénység csökkentése Jó kormányzás, felelős intézmények, átláthatóság Európai közegészségügyi kihívások