HU | EN

Információs nap „A végrehajtó ügynökségi feladatok ellátása az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2014-2021-es időszakában” című pályázati felhívás vonatkozásában

A Miniszterelnökség, mint az EGT és a Norvég Alap Nemzeti Kapcsolattartója online információs napot tartott „A végrehajtó ügynökségi feladatok ellátása az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2014-2021-es időszakában” című pályázati felhívás lehetséges pályázói számára 2021. május 3-án.

Az online eseményre 12 szervezet jelezte részvételi szándékát annak érdekében, hogy a pályázati útmutatóban és a kapcsolódó mellékletekben foglalt szakmai, pénzügyi, és adminisztratív feltételek értelmezése kapcsán megfelelő tájékoztatásban részesülhessenek.

Az online tájékoztató első részében a Nemzeti Kapcsolattartó rövid áttekintést nyújtott az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2014-2021-es időszakának jelenlegi fázisáról, valamint felhívta a résztvevők figyelmét a pályázati felhívás legfontosabb pontjaira. Ezt követően került sor a pályázni kívánó szervezetek által feltett kérdések megválaszolására.

A felmerült pályázói kérdésekre adott válaszok honlapra való feltöltése hamarosan megtörténik.

Kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat az aktualitások miatt.

Információs nap - Kérdések és válaszok (pdf)

Módosult „A végrehajtó ügynökségi feladatok ellátása az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2014-2021-es időszakában” című pályázati felhívás

Módosult „A végrehajtó ügynökségi feladatok ellátása az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2014-2021-es időszakában” című pályázati felhívás 1.2.1 pontjában az előkészítési szakasz időtartama.

A kapcsolódó dokumentum az alábbi linken keresztül érhető el: Módosított pályázati felhívás (pdf)
A pályázati felhívás mellékletei itt érhetőek el: A végrehajtó ügynökségi feladatok ellátása az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2014-2021-es időszakában

Kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat az aktualitások miatt.

ALÁÍRTÁK AZ EGT ÉS NORVÉG ALAPOKRÓL SZÓLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOKAT

Norvégia, Izland és Liechtenstein közel 20 éve működnek együtt Magyarországgal a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése érdekében. Az EGT és a Norvég Alapot biztosító donor országok képviselői 2020. december 21-én írták alá a magyar féllel a mintegy 214 millió euró (kb. 75 milliárd forint) felhasználását lehetővé tevő megállapodásokat.

Magyarország már a harmadik időszakban részesül e forrásból a támogató államok uniós piacon való eredményesebb részvételéért cserébe. A megállapodások aláírásával a mintegy 11 milliárd forint értékű nemzeti hozzájárulást is beleértve összesen több mint 86 milliárd forintnyi fejlesztési forrás igénybevételére nyílik lehetőség.

A korábbi finanszírozási időszakokban megkezdett közös munka folytatása a társadalmi és gazdasági gyarapodást támogató további fejlesztések megvalósítását teheti lehetővé Magyarországon. A hazánknak járó források felhasználásában változatlanul hangsúlyos elemként jelennek meg az energia és az éghajlatváltozás terén tett erőfeszítések. Kiemelt fontosságú az üzletfejlesztés és innováció támogatása, különös tekintettel a zöld innovációra. Átfogó célkitűzés a leghátrányosabb helyzetű társadalmi csoportok, ezen belül a roma közösségek életkörülményeinek javítása, de egyéb területeken is lesz lehetőség támogatások elnyerésére.

A jövőbeni pályázati lehetőségekről, a pályázás menetéről teljes körű információ az Alapok hivatalos honlapján, valamint a hivatalos Facebook oldalon lesz elérhető.