Utazás a hagymahéj körül - bilaterális (norvég-magyar) részvételi színházi projekt

Utazás a hagymahéj körül - bilaterális (norvég-magyar) részvételi színházi projekt

Projektazonosító: HU07-0245-B1-2016

Projektgazda/Projekt Promoter

Káva Kulturális Műhely Egyesület / Káva Drama/Theatre in Education Association

Program Operátor/Programme Operator

Miniszterelnökség - Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárság /

Prime Minister’s Office, Deputy State Secretariat Responsible for Cultural Heritage, Social Affairs and Major Cultural Investments

 

Megvalósítási időszak/Implementation period

2016.05.02-2017.04.30

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

-

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

Kompani13

Összköltség / Total budget (EUR)

29 329 354 HUF/ 96 573,44 EUR

EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR)

24 537 059 HUF/ 80 793,74 EUR

Projekt aloldal

A Káva Kulturális Műhely a bergeni Kompani13 társulattal karöltve projektjében arra vállalkozott, hogy létrehoznak egy-egy, középiskolás fiataloknak szóló, részvételiséget középpontba állító színházi előadást, valamint film keretében is rögzítik ezeket. A projekt zárásaként egy szimpózium keretén belül mutatják be mindkét előadást Budapesten, szakmai beszélgetésekkel bővítve. A projekt mindkét társulat számára nagyon sikeres együttműködésnek bizonyult.

Elsődleges szakmai célunk az volt, hogy a két társulat egymást megismertetve a hazájukban alkalmazott legismertebb formákkal, egymást képezve hozza létre saját részvételi színházi előadásaikat középiskolás fiatalok számára, melyek az irodalmi klasszikus Peer Gynt alapján készülnek, és reflektálnak a norvég és a magyar, valamint az európai valóságra. A folyamatban kiemelt szerep jutott a tanulmányutaknak, melyek lehetőséget biztosítottak a szakmai teamekben dolgozó kollégák számára, hogy egyrészt képet kapjanak a norvég illetve a magyar kulturális és oktatási helyzetről, ezen belül a független színházak helyzetéről, eredményeiről, másrészt, hogy megismerjék a projektben együttműködő külföldi kollégákat, művészi és szakmai eredményeiket, problémáikat, kutatási területeiket.

Tervezzük a folytatást. Azon felül, hogy mindkét előadás repertoáron marad, tehát további középiskolásokhoz jut el, szeretnénk a magyar Peer Gynt előadást Bergenben bemutatni, és elkezdtük az egyeztetéseket további együttműködésekről is.

 

Médiamegjelenések:

20 éves a Káva! - Polgár Csaba is rendez a Műhelyben

Peer Gynt szimpóziumot tart a Káva

fórum’17 – Peer Gynt Szimpózium

Mi elől menekülnek a magyar fiatalok?

Legtöbben önmaguk elől menekülnek