TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskolája és Szakiskolája energia hatékony felújítása

TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközépiskolája és Szakiskolája energia hatékony felújítás

Projektazonosító: HU02-0008-A1-2013

Projektgazda/Project Promoter

Tatabányai Szakképzési Centrum / Vocational Training Center of Tatabánya

Program Operátor/Programme Operator

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium / Ministry of National Development

Megvalósítási időszak/Implementation period

2016.05.31-2017.04.30. /

31.05.2016.-30.04.2017

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

-

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

-

Összköltség / Total budget (EUR)

162 759 708 HUF/ 574 310,9 EUR

EGT támogatás összege / EEA Grant (EUR)

138 133 251 HUF/ 487 414,44 EUR

Projekt aloldal   

 

Az energiahatékonysági felújítás keretében a Tatabányai Szakképzési Centrum fő célja, az iskola megtakarítása az energiafelhasználás és az energiára fordított kiadások területén, illetve szemléletformálás a diákok, tanárok, szülők körében, energiatudatosabb életmód kialakításának érdekében.

A projekt keretében hőszigetelés került az épületre, az ablakok, a főbejárat, a hátsó kijárati ajtókkal együtt ki lett cserélve új, műanyag, hőszigetelő üvegezéssel rendelkező nyílászárókra és a teljes tetőkupola cseréje történt meg. Komplex gépészeti korszerűsítésre kerül sor, termosztatikus radiátorszelepek kerültek beépítésre, a mesterséges szellőzést már egy új légkezelő rendszer biztosítja és a megújuló energiaforrás alkalmazására pedig egy napelemes rendszer került a tetőszerkezetre.

A beruházást újonnan létrehozott és kiépített intelligens épületfelügyeleti rendszer segíti, amely a monitorozást és vezérlést, a villamos kapcsoló berendezések működtetését és ellenőrzését, az épülethatékonysági adatrögzítést, optimalizálást teszi lehetővé.

Az iskolában megvalósult kapacitásfejlesztés során az épület üzemeltetője és az épületfelügyeleti rendszer kezelője oktatásban részesült, a tanárok pedig továbbképzést kaptak.

Szemléletformálás megvalósításának keretében lezajlott rajz, esszé és prezentációs verseny a diákok körében, melyekből a legjobbak az iskola aulájában kiállításra kerültek, valamint összevont szülői értekezlet került megtartásra. Az osztályfőnöki órák keretén belül a pedagógusok energiahatékonysági ismereteket adtak át az iskola tanulói számára.