Utazás a hagymahéj körül - II. felvonás . Bilaterális (norvég-magyar) részvételi színházi projekt

Utazás a hagymahéj körül - II. felvonás . Bilaterális (norvég-magyar) részvételi színházi projekt

Projekt azonosító: HU07-0003-C2-2017

Projektgazda/Projekt Promoter

Káva Kulturális Műhely Egyesület/ Kava Drama / Theatre in Education Association

Megvalósítási időszak/Implementation period

2017.04.03- 2017.10.31

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

-

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

Kompani13

Összköltség / Total budget (EUR)

2 429 030 HUF/7 785 EUR

EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR)

2 429 030 HUF/7 785 EUR

 

Eredeti bilateriális projektünk központi eleme volt, hogy a középiskolás korosztálynak szóló, interaktív elemeket használó színházi nevelési előadásokat hozzunk létre. Ezek az előadások közös gondolkodásra és alkotó cselekvésre késztetik a résztvevőket egy-egy mai, fontos emberi / társadalmi probléma  kapcsán. A folyamat során mindkét társulat kilépett komfortzónájából, hogy olyan innovatív művészeti és pedagógiai projektben vegyen részt, mely nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítését, a két ország közti kultúracserét, egy lehetséges szakmai hálózat alapjainak lerakását is jelenti. 
Mostani projektünk a fentiekre épül. Együttműködésünk során határozott igény merült fel a magyar társulatnál alkalmazott módszertan norvégiai bemutatására / bevezetésére. Ebből következően egy képzési modullal bővítjük együttműködésünket, melynek keretében a bergeni Kompani13 társulatának tagjai intenzív formában ismerkednek meg az alkalmazott módszer alapjaival, közösen átgondolva a norvégiai adaptálási lehetőségeket.
A projekt során megvalósuló / létrejövő legfontosabb események, produktumok:
- 4 napos, intenzív  képzés a norvég társulat tagjai számára
- a képzés keretében  (az első projekt keretében létrejött) komplex, interaktív előadás bemutatása két alkalommal a norvég partnereknek, jelentősen eltérő iskolai közegből érkező diákokkal
- képzési csomag összeállítása a norvég csapat számára, melynek eleme két - a korábbi tanulmányúton már látott és elemzett - színházi nevelési előadás felvételének angol nyelvű feliratozása
- stratégiai egyeztető megbeszélés a két társulat közt a következő 2 évre tervezett szakmai együttműködésekről.
Nemzetközi projektünk folytatása szándékaink szerint összefüggést teremt a  színházművészet és a társadalomban lejátszódó valódi folyamatok közt, modellként szolgál további, a részvételi színház / színházi nevelés területén megvalósuló bilaterális együttműködések számára és lehetővé teszi a projektgazda által alkalmazott metódus exportálását Norvégiába.