Tanulmányút norvég-magyar hosszútávú intézményi együttműködés kialakítására innovatív női vállalkozásfejlesztési gyakorlatok átvételére

Tanulmányút norvég-magyar hosszútávú intézményi együttműködés kialakítására innovatív női vállalkozásfejlesztési gyakorlatok átvételére

Projekt azonosító: HU01-0032-PIERO-A1-2017

Projektgazda/Projekt Promoter

KultUnio-Budapest Multikulturá lis Negyede Alapítvány

Megvalósítási időszak/Implementation period

2017.10.16- 2018.04.14

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

-

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

Hungarian-Norwegian Chamber of Commerce

Összköltség / Total budget (EUR)

4 458 480 HUF/14 290 EUR

EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR)

4 458 480 HUF/14 290 EUR

 

Az átfogó cél az, hogy az intézményi együttműködéseket, a Norvég jó gyakorlatot tanulmányozzuk a különböző innovatív női vállalkozások fejlesztése céljából. A projekt célja, hogy megvizsgálja a létező együttműködési modelleket annak érdekében, hogy azokat fenntartható formában alkalmazásra kerüljenek Magyarországon. 
Két utazást tervezünk azon vezetők részére, akik aktívan dolgoznak a női vállalkozás fejlesztés területén. Ezeknek a konkrét célja  a kulcsfontosságú intézmények közötti tapasztalatcsere  és a hosszú távú együttműködések kialakítása a két ország női vállalkozásai között.
A projekt fő célkitűzése az, hogy hozzájáruljon a női vállalkozások erősítéséhez Magyarországon is  a norvég tapasztalatok alapján és azok adaptálásával.
A projekt központjában a vállalkozás fejlesztés területei közül: az innováció, képzés, inkubáció és a pénzügyi forrásokhoz való hozzáférés áll annak érdekében, hogy a női vállalkozásokat támogassa.
Ezekben a témákban az Innovation Norway, Pofessional Women’s Network, Business and Professional Women Follo ( Norvégia), Norwegian Business Angel’s hálózat, a No. 1. Start-up accelerátor, Impact Hub Bergen, egy STEM programmal és a női vállalkozások számának az IT szektorban történő emelésével foglalkozó egyetem  meglátogatását tervezzük Norvég oldalon a Magyar Norvég Kereskedelmi Kamara szervezésében.
A magyarországi megbeszéléseket, mint projekt-gazda, a KultUnio szervezi: Seed Alapítvány, a Női Vállalkozások Szövetsége,Innotrade, a HBLF, Kaptár, ImpactHub, HUNBAN, amely látogatások a tervek szerint a Visegrádi 4-ek Női Vállalkozásfejlesztési Konferenciájával egyidejúleg kerülnek megvalósításra előre láthatólag 2018. első negyedévében.
A projekt eseményei és eredményei a Projektgazda és a norvég projekt partner honlapján kerülnek megjelenítésre.