Művészet határok nélkül

Művészet határok nélkül

Projekt azonosító: HU07-0005-C2-2017

Projektgazda/Projekt Promoter

Nyitott Szemmel - a Dél-alföldi Régió Gyermekeiért - Egyesület/ Open Eye Association2496000

Megvalósítási időszak/Implementation period

2017.07.01- 2017.10.31

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

-

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

Peacepainting (NGO)

Összköltség / Total budget (EUR)

2 496 000 HUF/8 000 EUR

EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR)

2 496 000 HUF/8 000 EUR

 

A projekt fő célja, hogy betekintést nyerjünk a Peacepainting színjátszó csoportjának tevékenységébe. Olyan tudást és gyakorlati tapasztalatokat adhatnak át nekünk, amelyekkel fejleszthetjük a mi (Nyitott Szemmel Egyesület) színjátszó csoportunkat. Tanácsokkal tudnak nekünk szolgálni a felkészülésben és teljesítményben, és taníthatnak nekünk csoportgyakorlatokat (pl.: rögtönzés, jellem tréning). További témákat is átveszünk, például hogyan lehet több gyermeket, promóciót, kommunikációt bevonni, illetve a jövőbeni együttműködések lehetősége. Szerves része a projectnek a kultúránk képviselete a színjátszáson keresztül. Mindkét csoport bemutatja a nemzeti, tradicionális sajátosságait a területen (pl.: népmesék, népzene, tradicionális öltözetek), hogy megérthessük közösségeink néphagyományait és gondolkodásmódját. 
A résztvevők köre az Egyesület elnökéből fog állni, aki az ügyintézésért, logisztikáért felel, továbbá fontos tagja a színjátszó csoportnak, továbbá egy önkéntesből, aki jelenleg a csoport vezetője. A fennmaradó 3 hely a kapcsolatainkon keresztül lesz meghirdetve, továbbá Kecskemét színjátszó csoportjaiban, valamint az Egyesület weboldalán. 
Kecskemétről utazunk Terråk –ba, hogy találkozzunk és tanuljunk a Peacepainting képviselőitől. A project alatt informális foglalkozások keretein belül megismerkedünk, továbbá megbeszéljük az EGT és a Norvég Alappal kapcsolatos lehetőségeinket. Megfigyeljük a szervezetet, a felszereléseiket és a módszereiket, hogy képesek legyünk egy szakmai műhelyben részt venni egy tapasztalt előadó segítségével. Végül kiértékeljük a közös foglalkozásokat.   A project lezárásaként a csoportok egy előadást tartanak egymásnak.