Környezetbarát technológiák bevezetése a Hercules Kft.-nél

Környezetbarát technológiák bevezetése a Hercules Kft.-nél

Projektazonosító: HU09-0133-A2-2016

Projektgazda/Projekt Promoter

Hercules Investment Korlátolt Felelősségű Társaság

Program Operátor/Programme Operator

Szent Istvan Egyetem/ Szent Istvan University

Megvalósítási időszak/Implementation period

2016.05.02-2017.04.30.

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

-

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

International Development Norway AS

Összköltség / Total budget (EUR)

112 339 631 HUF/ 369 903,3 EUR

EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR)

54 087 834 HUF/ 178 096,26 EUR

Projekt aloldal

Projektünk a környezetterhelés csökkentését, az energiafelhasználás hatékonyabbá tételét célozta a soproni Palatinus Hotelben elvégzett környezetbarát technológiák bevezetésével. A beruházás eredményeként gáz helyett áramot használunk, melyet környezetbarát módon, a szintén a beruházás során telepítendő napelemek által megtermelt, megújuló energiából táplálunk, jelentősen csökkentve ezzel a szén-dioxid kibocsátást. Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően, a szolgáltatásunk nyújtása során felhasznált gáz mennyisége nullára csökkent.  A radiátorokat fan coil-okra cseréltük, valamint az energetikai korszerűsítés részeként megvalósult a nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés, hőszivattyú és puffer tartályok telepítése.

 A napelemek telepítéséhez kapcsolódóan megvalósult a tetőszerkezet megújítása. A megújuló energiaforrásból termelt áram felhasználásának hatékonyságát növeli a LED fényforrások beszerzése is. A mosodai szolgáltatások korszerűsítése érdekében beszerzésre került egy ipari hőszivattyús szárítógép beszerzése 3 kw napelem teleppel, maradék víz és esővíz gyűjtő tartállyal, mosodai rendszerbe visszatápláló szivattyúval, mellyel a víz ismét felhasználhatóvá válik.

Norvég partnerünk, az International Development Norway AS tapasztalata a projektmenedzsment és kommunikáció területén nagyban hozzájárult a projekt sikeres megvalósításhoz.