Tartalom megjelenítő

Új pályázati felhívás jelent meg az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok Regionális Együttműködés Alapjának keretében

Izland, Liechtenstein és Norvégia 2018. januárban jelentette be a 34,5 millió eurós Alap elindítását, melynek célja olyan regionális, de határokon átívelő nemzetközi projektek támogatása, amelyek Európa közös kihívásaira kínálnak megoldást. Az Alap az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok minden prioritási szektorában elérhető. Common Challenges – Shared Solutions (Call no. 2018-01) címen jelent meg a program első pályázati felhívása, mely a hivatalos weboldalon keresztül érhető el.

Az Alap közvetlen kezelője a Finanszírozási Mechanizmus Iroda, melynek kapcsolattartója az alábbi hivatalos honlapon érhető el.

http://www.ecorys.pl/eeagrants

Határon átívelő regionális együttműködések erősítése

Az új Regionális Együttműködés Alap olyan kezdeményezéseket támogat, melyek a kedvezményezettek, donor országok és a 10 szomszédos európai ország, határokon átívelő, nemzetközi együttműködéseit fejleszti.

A teljes támogatási alap mintegy 34.5 millió eurót tesz ki. A területen elsőként megjelent januári pályázati felhívás keretösszege pedig mintegy 15 millió euró. A felhívás elérhető www.eeagrants.org/regionalcooperation weboldalon.

Együttműködés a szomszédos országok bevonásával

Az EGT és Norvég Alapok mindegyik prioritási szektorában lehetséges a pályázás, így támogatást nyerhetnek például az innováció, vállalkozásfejlesztés, egészségügy, kutatás, szociális integráció, környezetvédelem, klímaváltozás, kultúra, civil társadalom, alapjogok védelme, migráció vagy az igazságszolgáltatás területén induló projektek is. A prioritási szektorokról itt olvashat bővebben.

A támogatás továbbá elérhető az EGT és Norvég Alapok mind a 15 kedvezményezett országában is. Emellett projekt partnerek lehetnek olyan, nem európai uniós tagállamok is, melyeknek van közös határa valamely kedvezményezett országgal. A projekteknek minimum három különböző ország együttműködésével kell megvalósulnia.

A pályázóknak az EGERG rendszerben szükséges regisztrálniuk http://www.egregsystem.info/regionalcooperation

A pályázat benyújtásának határideje 2018. július 1.

Ha többet szeretne megtudni az EGT és Norvég Alapok Regionális Együttműködés Alapjáról, keresse fel a program hivatalos honlapját: www.eeagrants.org/regionalcooperation .

Forrás: eeagrants.org

Fotó: Mission of Norway to the EU