Fórumok

Vissza

Vietnam Turisztikai

AA
Viet Nam, módosítva 1 Hónap-val korábban

Vietnam Turisztikai

Youngling Válaszok: 2 Csatlakozás dátuma: 2019.09.26. Legújabb bejegyzések
vízum és követségek
A magyar állampolgárok Vietnami vízum érkezésükkor (VOA) a vietnámi repülőtéren automatikusan 30 napos tartózkodásra jogosító engedélyt ("visit pass") kapnak, s ilyen szövegű pecsétet helyeznek el az útlevelükben. A Kína szárazföldi úton, a két határátkelőhelyen keresztül belépők, valamint a tengeri úton érkezők 14 napos "visit pass"-t kapnak.
A 30 napos tartózkodási engedélyt 2 alkalommal (egyenként 30 nappal) lehet meghosszabbítani, ehhez azonban fel kell keresni a vietnámi Bevándorlási és Határrendészeti Hatóságot (Immigration and Checkpoints Authority - ICA), ahol -benyújtott kérelem alapján-, ingyenesen meghosszabbítják a tartózkodási engedélyt.
Magyar állampolgár 2004. november 1-től 90 napra vízummentesen, megfelelő anyagi fedezet, vissza-, illetve továbbutazásra érvényes repülőjegy felmutatásával utazhat be Szingapúrba.
Turisztikai célból a vízum egyszeri, legfeljebb 3 hónapos időtartamra szóló meghosszabbítása a helyszínen lehetséges.
Az útlevélnek a határátlépéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az utazónak rendelkeznie kell oda- és visszaútra érvényes repülőjeggyel, valamint - szükség esetén - a célország vízumával. Ha az utazó 6 napon belül érkezik sárgaláz járvány által veszélyeztetett országból, akkor érvényes sárgaláz elleni oltási igazolvánnyal kell rendelkeznie.

Vietnam, a mosoly országa
10 nyomós érv, hogy miért érdemes Vietnam utazni:
1. a legolcsóbb egzotikus nyaralóhely
2. számtalan honfitársunk "letesztelte", aki egyszer már járt itt, azóta is visszavágyik
3. itt található a világ 20 legszebb strand közé beválasztott tengerparton közül jó néhány (pl.: Nha Trang Beach, Da Nang, Hoi An, Phu Quoc sziget (Forbes magazin)
4. Hanoi egy izgalmas, nyüzsgő metropolis, itt mindent lehet! Ki ne hagyja, ha nem járt még itt!
5. ha kulturális körutazásra vágyik, akkor is ez az egyik legjobb hely a világon, Ha Long Bay (UNESCO világörökség), Son Doong (UNESCO világörökség), S "Észak rózsájának" is nevezik, templomépítészetéről híres, stb.
6. Délkelet-Ázsia leglátogatottabb úticélja vietnam vízummal-vel.
7. nincs még egy hely, ahol ennyi érdekes kalandban lehet része, akár egy rövid idő alatt: krokodilok, elefántok, úszó piac, hajózás a Mekong Delta, éjszakai élet a Hanoi Old Quarter-on...
8. a vietnámi emberek vendégszeretete, kedvessége, életkedve messze földön híres
9. a hőmérséklet nappal szinte sosem megy 31 fok alá, éjszaka is több, mint 22 fokra számíthatunk
10. a tengervíz-hőmérséklete állandóan 27-28 fok körül van!

Ne hagyja ki...
- Hanoiban a királyi palotát és templomát, a világhírű Old Quarter-t. Itt őrzik a világ legnagyobb smaragdját, amiből Buddha szobrot faragtak ki.
- a szexbárok negyedét, a Hoan Kiem roadot, ahol a lányok egészen különleges műsorral kápráztatják el a közönséget, ahol párok szeretkeznek a pulton, és ahol a legszebb lányok – fiúk.
- a hátizsákos turisták mekkáját, a Ma May Roadot Hanoiban. A mindössze 200 méteres utcában és mellékutcáiban több tucat étterem, éjjel-nappal nyitva tartó diszkó, száznál több ruha- és ékszerüzlet található. Valamint számos utazási iroda, amelyekben minden országba lehet vízumot és repülőjegyet váltani. Itt vannak a legolcsóbb szállások is (4 dollártól).
- a thai boxot. A rendkívül durva küzdősportot gamelánzene kíséri, a boxcsarnokban a hangulat leírhatatlan, sok a női néző is.
- A tom yam levest, mely a thai konyha különlegessége. Ez egy csípős-savanyú leves, melybe belevegyül a rák édessége, a tenger sóssága, a citromfű s a citromlevél enyhén kesernyés citrusaromája.