Fiatal nők oktatása a technológia világában - Magyar-izlandi együttműködés

Fiatal nők oktatása a technológia világában - Magyar-izlandi együttműködés

Projekt azonosító: HU01-0022-PIERO-A1-2017

Projektgazda/Projekt Promoter

Technológiai Oktatásért Alapítvány/ Technology in Education Foundation

Megvalósítási időszak/Implementation period

2017.11.01- 2018.01.31

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

Óbudai Egyetem

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

Kóder, félagasamtök; Tækniskólinn, skóli atvinnulífsins

Összköltség / Total budget (EUR)

6 382 883 HUF/20 457 EUR

EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR)

5924256 HUF/ 18 988 EUR

 

Együttműködési projektünk átfogó célja a partnerkapcsolat kialakítása két, fiatalok és lányok technológiai oktatására fokuszáló non-profit szervezet, a magyarországi Technológiai Oktatásért Alapítvány (továbbiakban Skool) és az izlandi Kóder között. A partnerség lehetőséget biztosítana tapasztalataink, tréning- és tananyagaink, adománygyűjtési tapasztalataink és jó gyakorlatunk megosztására. Egy magyarországi és egy izlandi oktatási intézmény - az Óbudai Egyetem és a Reykjavik Technical College - bevonása az együttműködésbe, szakmai támogatásuk révén, a partnerség erősítését szolgálja. A négy szervezet közötti együttműködéssel célunk a szervezetek kapacitásának növelése, gyakorlataink fejlesztése és kapcsolataink erősítése annak érdekében, hogy programjainkkal minél több lányt érhessünk el és inspirálhassunk a technológia világában való alkotásra.

A tapasztalat és jógyakorlat megosztás a két tanulmányút, az azt követő, az oktatói tréning- és tananyag fejlesztésére fókuszáló együttműködés, valamint az eredmények publikálása révén valósul meg. A projekt megvalósítását különböző kommunikációs csatornákon keresztül promotáljuk. A Skool és Kóder közötti együttműködés, a két oktatási intézmény bevonásával, hozzájárul a Partnerek kapacitásának erősítéséhez, hogy minél több lány számára nyíljon lehetőség részt venni programjainkon. Így hosszú távon hozzájárul a technológia világában a társadalmi nemi különbségek csökkentéséhez.

Az együttműködési projekt révén továbbfejlesztett szervezeti folyamatok és tananyag, valamint a  Partnerek közötti megerősített együttműködés mind hosszútávú hatásokkal bírnak számunkra. A rendszeres kapcsolattartás, új gyakorlataink és új oktatási eszközök bevezetéséről szerzett tapasztalataink megosztása hosszútávon is hasznos számunkra, így várható, hogy a létrehozott partnerség hosszú távon is fennmarad.