Cifrakert és Svájci ház funkcióbővítő rehabilitációja

Cifrakert és Svájci ház funkcióbővítő rehabilitációja

Projektazonosító: HU07-0067-A2-2013

Program Operátor/Program Operator

Miniszterelnökség - Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárság /

Prime Minister’s Office, Deputy State Secretariat Responsible for Cultural Heritage, Social Affairs and Major Cultural Investments

 

Megvalósítási időszak/Implementation period

2016.05.31.-2017.04.30./

31/05/2016 - 30/04/2017.

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

Nagykőrösi Városi Nyugdíjas Klub/  Retirement Club of Nagykőrös Town

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

-

Összköltség / Total budget (EUR)

135.568.742 Ft/ 455.329,33 EUR

EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR)

112.424.693 Ft/ 377.596,26 EUR

Projekt alolda

A projekt az EGT alapot biztosító országok támogatásával valósult meg. Ennek köszönhetően Nagykőrös városának zöld szíve, a több mint 5 hektár területű „Cifrakert” területén belül, 3 akcióterületre bontott része került rehabilitálásra, mely a következető tevékenységek megvalósítását jelentette:

Az ott álló helyileg védett, 1870 körül épült Svájci Ház és Zenepavilon felújítása, a Svájci Ház és a Zenepavilon környezetének és a piactérnek felújítása, játszótér kialakítása és sportpálya készítése, a játszótér és sportpálya megvilágítási rendszerének kiépítése, a színpad és nézőtér felújítása, térfigyelő kamerarendszer kiépítése, a Cifrakert funkcionális területeinek használatát segítő eszközök beszerzése és a CIFI wi-fi rendszer kiépítése.

A Svájci Ház felújításával kiállító és egyben rendezvénytér kialakítása valósult meg Környezetének felújításával nagyobb piactér került kialakításra. A Zenepavilon és Színpad felújításával lehetőség nyílik a helyi és környékbeli tehetségek fellépésére. Játszótér és Sportpálya kialakításával teljessé vált a fiatalok igényeinek kiszolgálása. A tevékenységek megvalósításával kulturális, művészeti és ismeretterjesztési programok kellemes, kulturált megvalósítására nyílt alkalom, melyek lebonyolítását, megrendezését a beszerzett eszközök a mai kor elvárásainak színvonalára emelik.

A Cifrakertet a régi fényében sikerült felújítani úgy, hogy új modern a város lakosainak fontos és szükséges funkciókkal került megtöltésre. Lehetőséget teremtett mindenkinek köztük a hátrányos helyzetűeknek és a fogyatékosoknak is a park látogatására és a minél teljesebb regenerációra. A park látogatása ingyenes és bárki számára lehetséges. Reméljük a családi kirándulások kedvencévé válik a Cifrakert, ahol az egész család tud regenerálódni és kikapcsolódni. Továbbá bízunk benne, hogy a megvalósult tevékenységek jól segítik a funkcióbővítő rehabilitáció által megvalósított projekt kiteljesedését.

 

Médiamegjelenések:

Arany Napok a Cifrakertben

Boldogan vette birtokba a Cifrakertet a lakosság

Modern közösségi tér, Art Mozi

Norvég Alap támogatásával újul meg a Cifrakert