Open Eye Association - PIERO

Open Eye Association - PIERO

Projekt azonosító: HU01-0002-PIERO-A2-2017

Projektgazda/Projekt Promoter

Nyitott Szemmel - a Dél-alföldi Régió Gyermekeiért - Egyesület/ Open Eye Association

Megvalósítási időszak/Implementation period

2017.11.01- 2018.04.30

Hazai Projekt Partnerek/National Project Partner

-

Donor Projekt Partner/Donor Project Partner

Simplicatus Research and Development AS

Összköltség / Total budget (EUR)

6 240 000 HUF/20 000 EUR

EGT/Norvég támogatás összege / EEA/Norwegian Grant (EUR)

6 240 000 HUF/20 000 EUR

 

Gyermekek számára fogunk kidolgozni szemléletformáló programot és módszereket környezeti neveléshez azzal a szándékkal, hogy hozzájáruljunk a klímaváltozás megállításához, a 21. század oktatási nehézségeit figyelembe véve.

Célunk, hogy norvég és magyar környezeti neveléssel foglalkozó szakemberek Norvégiában találkozzanak és megosszák egymással legjobb gyakorlataikat és módszereiket. Gyermekeket és fiatalokat is bevonunk a folyamatba, hogy kipróbálják ötleteiket és visszajelzést adjanak, így befolyásolva a tematikát, pozitív hatást gyakorolva a projektre. Véleményünk szerint a klímaváltozás elleni küzdelemben az oktatás kulcsszerepet játszik, mert az emberek hozzáállására és viselkedésére van hatással. A környezeti nevelés segítségével érhetjük el ezen a területen kitűzött hosszú távú céljainkat. A projekt szervezetek közötti szoros együttműködést és rendszeres kommunikációt igényel, ezért ez egy kiváló lehetőség, hogy maradandó partnerséget alapozzunk meg.
A projekt kezdetén a résztvevő szakemberek elkészítik a legjobb környezeti neveléssel kapcsolatos gyakorlataik angol nyelvű leírását. Magyar és norvég oldalról is workshopokat tartunk, hogy előmozdítsuk munkájukat. Egy általunk választott oktató tájékoztató foglalkozásokat fog tartani a közreműködő gyermekeknek, hogy felkészítse őket a látogatásra Norvégiába. Egy környezeti neveléssel foglalkozó kísérleti projektet is indítunk, amelynek tapasztalatait már a norvég látogatás során hasznosítani kívánjuk. 
Norvégiában 5 napot fogunk tölteni és tudásunk megosztását szolgáló események sorozatán (konferencia, workshop, tanulmányút) veszünk részt. A tevékenységek végrehajtásának célja a legjobb gyakorlatok gyűjteményének elkészítése. 
A látogatás után rendezni fogunk egy záró eseményt, amelyen közzé tesszük a  legjobb gyakorlatok tartalmazó kiadványt nyomtatott és digitális formában, angol és magyar nyelven egyaránt. Így a projektnek megfelelő mértékben biztosítunk nyilvánosságot és növeljük hozzáadott értékét.